dimecres, 5 de novembre del 2008

Principis en que es basa el Moodle

Segons Elisabet Rodríguez (llicenciada en periodisme per la UAB), el creador de Moodle, Dougiamas, es va basar en els següents principis per crear el moodle:
  • CONSTRUCTIVISME: les persones construeixen el seu coneixement relacionant les informacions noves amb els coneixements previs.
  • CONSTRUCCIONISME: si a més de construir una idea, la pensam i la desenvolupam per explicar-la el coneixement adquirit serà més consistent.
  • CONSTRUCTIVISME SOCIAL: és possible també aprendre en equip, compartint coneixements. Es tracta de construir coneixement entre un grups de persones que comparteixen interessos i motivacions.
  • CONNECTATS I SEPARATS: sorgeixen dues actituts quan el coneixement és dona a partir de la interactivitat de les persones. La separació, quan l'individu intentat rebatre al seu interlocutor, objectivament, de manera lògica i cercant els seus punts febles, i la de la connexió que intenta assimilar i entendre al seu interlocutor. El pensament constructiu cerca per tant l'equilibri entre aquestes dues actituds. Apart d'això Moodle té la filosofia de programri lliure, els usuaris poden utilitzar, distribuir, copiar, modificar, millorar... el programa.
  • WIKI: utilitza el software de MediaWiki, tota la informació pot ser millorada o canviada per l'usuari.

1 comentari:

Inés ha dit...

Hola! M´agrada molt el disseny!! I sa foto de Portocolom! M´encanta! Me fa gràcia perquè més o manco tots els blogs diven el mateix, però el disseny canvia! :)